Συνταγές

Νηστίσιμη Παέγια Θαλασσινών

Υλικά:
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι & 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. καυτερή, καπνιστή πάπρικα & αποξηραμένο θυμάρι
  • 300gr ρύζι για ριζότο
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 400gr κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 900ml ζωμός λαχανικών
  • 400gr κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών (αποψυγμένο)
  • 1 λεμόνι ½ χυμό, ½ κομμένο σε φέτες
  • μαϊντανό χοντροκομμένο
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαλακώστε για 5 λεπτά.
Προσθέστε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό και μετά ρίξτε το κρασί, εάν χρησιμοποιείτε.
Μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν μαλακό και να περιβάλλεται ακόμα με λίγο υγρό.
Ανακατεύουμε με το μείγμα θαλασσινών και σκεπάζουμε με καπάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι. Στύβουμε από πάνω το χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε πάνω από τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού.
Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *