Νηστίσιμη Παέγια Θαλασσινών
| Υλικά: | |||||||
|
|||||||
| Eκτέλεση Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαλακώστε για 5 λεπτά. Προσθέστε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό και μετά ρίξτε το κρασί, εάν χρησιμοποιείτε. Μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν μαλακό και να περιβάλλεται ακόμα με λίγο υγρό. Ανακατεύουμε με το μείγμα θαλασσινών και σκεπάζουμε με καπάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι. Στύβουμε από πάνω το χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε πάνω από τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού. Καλή επιτυχία! |
|||||||