προετοιμασία 20 λεπτά |
αναμονή 2 ώρες |
βαθμός δυσκολίας: εύκολο |
|||||
Υλικά: | |||||||
• 1 κουτί 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα • 30 γρ. βούτυρο • 1 βανίλια • 2×125 γρ. κουβερτούρα • 100 γρ. μπισκότα πτι μπερ |
Για την επικάλυψη: • Κακάο σκόνη • Τρούφα πολύχρωμη ή σοκολάτας • Ξηροί καρποί • Ινδοκάρυδο |
||||||
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο με το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στο μείγμα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με το χέρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα επικαλύπτουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας. Διατηρήστε τις τρούφες στο ψυγείο. |
|||||||
Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα
09
Ιούλ