Υλικά: | |||||||
|
|
||||||
Eκτέλεση Σπανακόπιτα Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί 23×23 εκ. Ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να καραμελώσουν και να τσιγαριστούν ελαφρά. Ρίχνετε το σπανάκι, τον μαϊντανό και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, για 2 λεπτά.Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε τα αυγά και τα τυριά. Ανακατέψτε το μείγμα με το σπανάκι. Στρώνετε 1 φύλλο ζύμης στο ταψί και αλείφετε ελαφρά με ελαιόλαδο. Μοιράστε το μείγμα σπανάκι- τυρί σε όλο το φύλλο και διπλώστε την προεξέχουσα ζύμη προς τα μέσα του ταψιού. Αλείφετε το διπλωμένο φύλλο περιμετρικά με λάδι και μετά στρώνετε τo 2 φύλλo ζύμης, αλείφοντας το με λάδι. Τοποθετήστε την προεξέχουσα ζύμη στο ταψί για να σφραγίσει τη γέμιση.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε όσο είναι ζεστή. Καλή επιτυχία! |
|||||||
Σπανακόπιτα
31
Ιαν