Προτάσεις - Tips

Μπακαλιάρος τηγανιτός

Το μενού για την 25η έχει μπακαλιάρο!

Υλοποίηση:
Αρχικά ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας. Έπειτα το στραγγίζουμε καλά και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, κόβουμε το ψάρι στις μερίδες που θέλουμε.
Για το κουρκούτι βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ ελαιόλαδο, τόσο που θα καλύπτει τον μπακαλιάρο μέχρι τη μέση, και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ο C.
Βάζουμε 200gr αλεύρι σε ένα ταψί & προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπείκιν πάρουντερ και ανακατεύουμε.

Το κάθε κομμάτι το βουτάμε μέσα στο αλεύρι για να κολλήσει το κουρκούτι στο ψάρι.

Στη συνέχεια, τινάζουμε το κάθε κομμάτι να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ μας με το κουρκούτι.

Τινάζουμε και το επιπλέον κουρκούτι από το κάθε κομμάτι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτάκια και το γυρίζουμε για να τηγανιστεί και από την άλλη.

Όταν το τηγάνισμα ολοκληρωθεί αφαιρούμε κάθε κομμάτι σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και σκορδαλιά.

Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *