Συνταγές

Κότσι στη γάστρα με Dumplings με σπανάκι

Υλικά:
  • 4 χοιρινά κότσια
  • 2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 4 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κιλό τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 4 κουτάκια μπύρας 330ml
  • 2,5 lt ζωμό κοτόπουλου
  • 4 κόκκους γλυκάνισο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 450gr Cottage
  • 450gr σπανάκι
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. Αλεύρι
Eκτέλεση Κότσι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Πασπαλίζουμε τα κότσια με κύμινο αλάτι & πιπέρι. Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για 8 λεπτά. Τοποθετούμε σε μία γάστρα και αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μήλα, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να να καραμελώσουν 8 -10 λεπτά. Προσθέστε τη μπύρα και μαγειρέψτε μέχρι να κατεβεί 10 – 12 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τον γλυκάνισο, το ξυλάκι κανέλας και αφήστε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υγρό πάνω από τα κότσια στη γάστρα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες.

Μετά από 3 ώρες, ελέγξτε τα κότσια για να βεβαιωθείτε ότι είναι τρυφερά. Αν δεν είναι, μαγειρέψτε για άλλα 45 λεπτά. Η εσωτερική τους θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 75°C όταν γίνουν. Βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο και αφαιρείτε προσεκτικά τα κότσια. Αφήστε τα στην άκρη και αφήστε να ξεκουραστούν 15- 20 λεπτά. Σουρώστε το υγρό για να αφαιρέσετε τυχόν στερεά. Σε μια κατσαρόλα, βράστε το υγρό και μαγειρέψτε για 20- 25 λεπτά μέχρι να γίνει ένα γλάσο. Προσθέστε τα κότσια στην κατσαρόλα για να ζεσταθούν.

Eκτέλεση Dumplings
Σούρωστε τo Cottage όλη νύχτα στο ψυγείο για να φύγει όση περισσότερη υγρασία γίνεται. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο και αφήστε το στην άκρη. Σιγοβράζουμε τα φύλλα του σπανακιού χωρίς τα κοτσάνια για 2 λεπτά. Αφαιρέστε και ρίξτε στο παγωμένο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Στύβετε με τα χέρια σας όσο περισσότερο νερό από το σπανάκι και τοποθετήστε το σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να στραγγίξει καλά. Μόλις το σπανάκι στεγνώσει, βάλτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να το ψιλοκόψετε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το στραγγισμένο Cottage και το σπανάκι, την παρμεζάνα, τους κρόκους, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ενσωματώνουμε απαλά το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σέσουλα παγωτού, ή δύο κουτάλια, σχηματίστε το μείγμα σε ζυμαρικά 45-50gr. Ρίξτε προσεκτικά τα ζυμαρικά σε βραστό νερό και μαγειρέψτε για 8 -10 λεπτά. Βγάζουμε από το νερό και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.