Υλικά: | |||||||
Υλικά για περίπου 8 μερίδες: στρόγγυλη φόρμα του κέικ • Φέτες από ψωμί της αρεσκείας σας, χωρίς κόρα περίπου 300γρ. • 1 παριζάκι 330γρ. • 4 αυγά • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή σκληρό τυρί της αρεσκείας σας • 1 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά • Αλάτι, πιπέρι |
|||||||
Εκτέλεση: Σε ένα blender κόβουμε τις φέτες ψωμί σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και το παριζάκι σε μικρά κομμάτια. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο ψωμί, το παριζάκι τον αρακά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά ανακατεύοντας μαλακά. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας. Λαδώνουμε ελαφρώς μια φόρμα κέικ και τοποθετούμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40΄- 55΄ ανάλογα τον φούρνο Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε χλιαρό ή και κρύο. |
|||||||
Αλμυρό κέικ με παριζάκι
24
Αυγ