Υλικά: | Απλή συνταγή για γλάσο: | ||||||
• 3 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη ¾ κ.γ. μαγειρική σόδα ¾ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο ½ κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο ½ κ.γ. αλάτι ¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 μεγάλο αυγό ½ φλιτζάνι σιρόπι μελάσας 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι |
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας |
||||||
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη. Με μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, τη μελάσα και τη βανίλια προαιρετικά το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε καλά. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε μια μπάλα. Στη συνέχεια, ισιώσετε κάθε μπάλα με τα χέρια σας σε ένα φύλλο πάχους 2,5εκ. Τυλίξτε καλά με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Ξετυλίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε σε μεγάλη, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε έναν αλευρωμένο πλάστη για να ανοίξετε τη ζύμη ομοιόμορφα μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 3mm. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας κουπάτ για μπισκότα για να κόψετε τα σχήματα που επιθυμείτε. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε λαμαρίνες καλυμμένες με χαρτί ψησίματος. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 -10 λεπτά στους 180°, μέχρι τα μπισκότα να γίνουν τραγανά γύρω από τις άκρες και από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις τα μπισκότα φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, μη διστάσετε να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε με γλάσο (δείτε παρακάτω) με χρωματιστές τρούφες, σοκολάτες ή καραμέλες. Για να φτιάξετε το απλό γλάσο: Καλή επιτυχία! |
|||||||
Ginger Man Cookies
20
Δεκ