Συνταγές

Eggnog – Ένα Χριστουγεννιάτικο ποτό!

Υλικά:
• 490γρ γάλα
• 6 κρόκους από μεγάλα αυγά
• 200γρ ζάχαρη
• 240γρ κρέμα γάλακτος
• 240γρ ρούμι (προαιρετικά)
• 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1/2 κ.γ. κανέλα• Σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να αχνίζει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στο μπολ με τους κρόκους και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς, αλλά χωρίς να βράσει. (Πρέπει να μπορεί να καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού   – περίπου 70º).
Το βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και προαιρετικά το ρούμι. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Για να σερβίρουμε γαρνίρουμε με σαντιγί και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.