Συνταγές

Εύκολα κουλουράκια για το Πάσχα

Eύκολα πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά:

• 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 50 ml χυμό πορτοκάλι
• 200 ml γάλα φρέσκο
• Ξύσμα απo 1 πορτοκάλι
• 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 κ.γ. baking powder
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση:
Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάτε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε 1-1 τα αυγά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, το αλάτι, το baking powder και την σόδα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε το μίξερ και  προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε να  ζυμωθούν για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι ελαστική. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάστε κουλουράκια. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τα με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήστε κάθε παρτίδα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.