Υλικά: | |||||||
|
|||||||
Εκτέλεση: Λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ προσθέστε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε τα υλικά για τουλάχιστον 7 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή.Σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, βάλτε 30 μερίδες, χρησιμοποιώντας μια σέσουλα χωρητικότητας 1 κουταλιάς της σούπας. Τοποθετήστε τη ζύμη σε απόσταση περίπου 3- 4εκ μεταξύ τους. Μην ανησυχείτε για την απόκτηση τέλειων κουταλιών. Ψήνετε τα μπισκότα για 11-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να σκάσει η επιφάνειά τους. Αφού κρυώσουν, προαιρετικά πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι Καλή επιτυχία! |
|||||||