Συνταγές

Brownie Cookies

Υλικά:
  • 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 230γρ ψιλοκομμένη, μαύρη σοκολάτα (60% κακάο)
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζάνι σκούρο κακάο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας, καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ.βανίλια
  • χοντρό θαλασσινό αλάτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μπολ προσθέστε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε τα υλικά για τουλάχιστον 7 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή.Σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, βάλτε 30 μερίδες, χρησιμοποιώντας μια σέσουλα χωρητικότητας 1 κουταλιάς της σούπας. Τοποθετήστε τη ζύμη σε απόσταση περίπου 3- 4εκ μεταξύ τους. Μην ανησυχείτε για την απόκτηση τέλειων κουταλιών.

Ψήνετε τα μπισκότα για 11-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να σκάσει η επιφάνειά τους.

Αφού κρυώσουν, προαιρετικά πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι

Καλή επιτυχία!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.