Κέικ Μπανάνας με σοκολάτα | |||||||
Υλικά: | |||||||
• 2 μπανάνες ώριμες • ¾ φλιτζανιού (180gr) ζάχαρη για τη ζύμη κέικ: • ½ φλιτζάνι (120ml) λάδι • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας • 1 κ.γ. ξύδι • 1½ φλιτζάνι (262gr) αλεύρι για όλες τις χρήσεις • ½ φλιτζάνι (45gr) σκόνη κακάο |
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα • ¼ κ.γ. αλάτι • ½ φλιτζάνι (120ml) νερό • ¼ φλιτζάνι (30gr) καρύδι, ψιλοκομμένο • 3 κ.σ. κομματάκια σοκολάτας |
||||||
Εκτέλεση: Ρίχνουμε στο μπλέντερ 2 μπανάνες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος πουρές. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια και το ξύδι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα & το αλάτι. Επιπλέον, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε καλά σε μια παχιά ζύμη. Προσθέτουμε το καρύδι και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια φόρμα κέικ 21x11cm. Φροντίστε να λαδώσετε τη φόρμα και τοποθετήστε ένα φύλλο ψησίματος στο κάτω μέρος για να μη κολλήσει. Περιχύστε από πάνω με τα κομματάκια σοκολάτας. Τοποθετήστε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς και αργότερα κόψτε σε χοντρές φέτες και σερβίρετε. |
|||||||