Συνταγές

Μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι & λαχανικά!

Υλικά
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
ολικής αλέσεως
• 2 σκελίδες σκόρδο,
θρυμματισμένες
• ξύσμα και χυμός 1 λεμόνι
• 4 μπούτια κοτόπουλου, με δέρμα
• 300γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 100γρ. σπανάκι
• 100γρ. αρακά κατεψυγμένα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε
το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ξύσμα καθώς και τον χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα μπουτάκια κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα επάνω, σε ένα μεγάλο ταψί και
στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες ανάμεσα τους. Ραντίστε με λάδι τις πατάτες
και πασπαλίστε με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι το δέρμα του κοτόπουλου να καραμελώσει και να ξεροψηθεί.
Προσθέστε το σπανάκι και τον αρακά στο ταψί. Επιστρέφουμε στο φούρνο για
2-3 λεπτά μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται και τα μπιζέλια να είναι ζεστά
και να καλύπτονται με τη σάλτσα μουστάρδας.

 

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.