Συνταγές

Κότσι στην γάστρα με σάλτσα

Υλικά:
  • 4 χοιρινά κότσια
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • δενδρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 φλ. ζωμός βοδινού
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 2 κσ φασκόμηλο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι , πιπέρι
Για τη σάλτσα:

  • 2 κσ βούτυρο
  • 2κσ αλεύρι
Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 135°C.
Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2κσ λάδι και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά δύο δύο, γυρίζοντάς τα. Αφαιρούμε τα κότσια, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν (περ. 5′). Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 30″ σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και προσθέτουμε τον ζωμό, τα μυρωδικά, τα κότσια και αν χρειαστεί επιπλέον ζωμό ώστε να είναι καλυμμένα τα τρία τέταρτα. Ψήστε για 2,5 ώρες προσθέτοντας ζωμό αν χρειαστεί.

Για την σάλτσα:

Στραγγίζουμε τα υγρά από την γάστρα.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά το αλεύρι για 2′. Προσθέστε τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.